Чіпси дубові натуральні (необсмажені) 100г, Франція

Чіпси дубові натуральні (необсмажені) 100г, Франція
  • Виробник: Brewferm
  • Модель: ARO-B-005
  • В наявності 18 од.
  • Вже куплено разів: 137

65 грн

Традиційно вина і коньяки витримуються в дубових бочках. Саме деревина бочки забарвлює, і додає характерний аромат знаменитим на весь світ напоям: віскі, рому, текілиі, коньяку, фруктовому бренді.

А чи знаєте ви, що бочку можна з успіхом замінити на альтернативний, екологічно чистий варіант, який дає той же ефект? Це дубові чіпси.

А для бродіння і витримки використовують ту тару, яка є в наявності, але додають в напій дубові чіпси або, як її ще називають професіонали, дубова тріска. Це дозволяє наситити напій тими ж унікальними дерев'яними властивостями.

Дубові чіпси для коньяку і вина бувають різного обсмаження(як і бочки). Кожен рівень обсмаження привносить свої ноти в напій.

Чіпси виробляються з кращих сортів французьких дубів. Перед обробкою деревина природно витримується мінімум 18 місяців. Чіпси можна використовувати для вин, лікерів, горілок і медів.

Натуральні (необсмажені) чіпси - це дуб, що не обпалюють - він найбільшою мірою додає таніни, приносить більш тонкі фруктові аромати, зберігаючи природні аромати в наших винах або лікерах. Вони підкреслюють аромат і характер дерева і мигдалю. Вони стабілізують колір червоних вин і трохи насичують смак.

Настоянки, що зберігаються в скляній банці з додаванням чіпсів набудуть більш високу якість.

Дубові чіпси додадуть нашим напоям трохи кольору, аромату і, перш за все, танінів. Чіпси слід видалити, коли після проби ми відчуваємо, що смак нам підходить.

Рекомендоване дозування - 0,5-4г/л

Орієнтовний (мінімальний) час настоювання:

  • 0,5г/л - від 6 місяців;
  • 1г/л - 2-6 місяців;
  • 2г/л - 1-3 місяці;
  • 4г/л - 2-4 тижні.

Не рекомендується дозування більше 4г на 1л.

Регулювати інтенсивність можна самостійно, виходячи з власних вподобань.

При тривалій витримці колір та смакові властивості повинні відповідати ступеню обсмажування. Тобто, при використанні дубу сильного обсмажування Ви отримаєте насичений коричневий колір, відповідно дуб слабкого обсмажування не надасть такого темного забарвлення. Проте, чим слабше обсмажування - тим більше дубильних речовин міститься у дубі, і навпаки.

Добавлянням більшої кількості дубу ви зменшуєте час витримки і навпаки, орієнтуючись на вказані показники.

Експериментуйте та насолоджуйтесь результатом!



Написати відгук

Будьласка авторизуйтесь або зареєструйтеся для перегляду