Декстроза, виноградний цукор
- Модель: DK202
- В наявності 25 од.
- Вже куплено разів: 527
Декстроза (глюкоза) - це моносахарид, що відноситься до простих цукрів і має 6 атомів вуглецю. Хімічний склад його молекули описується формулою C6H12O6. Інакше це з'єднання називається виноградний цукор, так як в складі ягід винограду присутній цей моносахарид. Солодкий смак інших фруктів і ягід забезпечується поєднанням його з фруктозою, що має аналогічну будову.
Технологія отримання спирту з глюкози:
- приготування цукровмісної сусла (вода + глюкоза)
- зброджування його дріжджами
- брага на декстрозі переганяється на дистиляторі два рази і виходить кінцевий продукт
Щоб вийшла якісна брага на декстрозі необхідно використовувати виключно питну воду з відмінним смаком. Занадто м'яка або жорстка, а також хлорована вода погіршує смак і аромат отриманого алкогольного напою. Кип'ячена вода загальмує процес бродіння через відсутність в ній розчиненого кисню.
У чому відмінність дистиляту з цукру і глюкози
Два методи отримання дистиляту - класичний з цукру і з глюкози - забезпечують отримання двох різних продуктів, найкращим виходить саме напій з глюкозовмісної браги.
Кількість сивушних масел в напої з глюкози незрівнянно нижче, ніж в дистиляті з цукрової браги. В результаті роботи дріжджів, бродіння браги з глюкози, відбувається інтенсивніше. Безперечні переваги полягають в більш швидкому протіканні процесу, ніж при використанні цукру. При цьому неприємний запах чується слабко або зовсім відсутній.
Якщо для отримання домашнього напою використовують ягоди і фрукти або отриманий з них сік, така брага без добавки цукру не забезпечить нормальний вихід спирту, потрібно додати до сусла або цукор, або глюкозу. У першому випадку якість напою сильно знизиться, краще додавати чисту глюкозу (декстрозу) без шкоди якості.