Виномір для вимірювання рівня цукру

Виномір для вимірювання рівня цукру
  • Виробник: Склоприлад
  • Модель: 103677
  • Наявність: На складі
  • Вже куплено разів: 290

95 грн

Заводський номер вказаний у паспорті та на самому ареометрі АС-3, виномір АС-3.

Для проведення вимірювань сахаромер АС-3 занурюють в скляний циліндр об'ємом 250 мл з вимірюваною рідиною так, щоб ареометр вільно плавав, не торкаючись стінок циліндра. Циліндр об'ємом 250мл можна придбати у нас.

Ареометр АС-3 застосовується для визначення закінчення первинного бродіння медових, виноградних, фруктових вин, пива та кінцевого вмісту в них алкоголю.
Визначення вмісту алкоголю відбувається в два етапи.
Перший етап: Визначити початкову щільність матеріалу.
Відразу після приготування виноматеріалу необхідно наповнити циліндр вином і опустити в нього ареометр. Залежно від первинної щільності, ареометр зануриться в вино до певної позначки. Наприклад, шкала 10 буде відповідати щільності 12% (або близько 6 градусів алкоголю).
Другий етап: Визначення закінчення первинного бродіння
Після 4-7 днів бродіння (час залежить від рецепту приготування) необхідно повторити вимірювання. Зазвичай, кінцева щільність матеріалу становить 2-3 одиниці за ареометром, винятком можуть бути міцні сорти.
Розрахунок вмісту алкоголю: Від первинного показника щільності потрібно відняти кінцевий. Наприклад, початковий показник становив 12 одиниць, кінцевий - 3 одиниці. Визначаємо, 12 одиниць = 6 градусів, 3 одиниці = 1,25 градуса. В результаті отримуємо: 6 - 1,25 = 4,75 градуса алкоголю.

Написати відгук

Будьласка авторизуйтесь або зареєструйтеся для перегляду