Дріжджі для сидру DRY - 5 г

Дріжджі для сидру DRY - 5 г
  • Виробник: Biowin
  • Модель: 400201
  • Наявність: Намає в наявності
  • Вже куплено разів: 517

35 грн

Дріжджі не вимагають попереднього розмноження. Вміст мішечка розмішати в 100 мл кип'яченої і остиглій до температури 25`C води. Залишити на 20 хвилин. Після цього додати в брагу. Дріжджі для сидру вимагають додатково живильного середовища. Сусло має містити приблизно 12 BLG. Порція на 15-20 літрів сидру.

Варіант рецепта:

• 15 кг яблук (бл. 10 л соку)
• дріжджі для сидру
• живильне середовище для дріжджів
• додатково 2-3 л води (в залежності від кислотності сировини)
• також рекомендується додати ферментаційний пектоензим

Яблука відібрати і ретельно вимити. Потім нарізати (не очищаючи) і розчавити (змолоти). З отриманої субстанції віджати сік. Яблучний сік влити в бродильну ємність, відрегулювати вміст кислотності і цукру. Додати в сусло дріжджі для сидру і підживку. Бродіння має відбуватися при температурі 18-24°С. Після припинення бродіння, приблизно через 3-4 тижні, зняти з осаду.

Залежно від ваших смаків злегка підсолодити медом, підсолоджувачів, концентрованим соком яблука чи груші. Залиште в прохолодному місці протягом 2 тижнів. По закінченню цього часу сидр готовий до вживання. * Для ігристого сидру, цукор додаєте безпосередньо в пляшки в кількості 35 г (як у виробництві пива). Пляшки закривають і залишають дозрівати.

Рекомендовані параметри яблучного соку:

• Вміст цукру - 10-15%
(З 15% вийде приблизно 8,5% алк., З 10% - 6% алк).
• Кислотність - якщо вона занадто висока, це може бути виправлено регулятором кислотності (кальцитом).
Коригування смаку можна зробити як перед ферментацією так і після.

Написати відгук

Будьласка авторизуйтесь або зареєструйтеся для перегляду