×

Графік роботи магазину на святкові дні. 28-30.12.20 - з 8:30 до 17:00, відправка о 11:00; 31.12 - з 8.30 до 13:00, відправка о 10:30; 01-03.01.21 - вихідні дні. 04-06.01.21 - з 8:30 до 17:00, відправка о 11:00; 07-08.01.21 - вихідний день. З 09.01 до 24.01 - з 8:30 до 14:00, відправка о 11:00, окрім неділі.

Кислотомір - вимір кислоти вина, соків

Кислотомір - вимір кислоти вина, соків
  • Виробник: Biowin
  • Модель: 405559
  • Наявність: На складі
  • Вже куплено разів: 186

260 грн

Опис продукту:
Пристрій включає відповідно калібрований вимірювальний циліндр і 100 мл пляшку синього індикатора з піпеткою.
Характеристика продукту:
На циліндр нанесені відповідні значення в залежності від типу фруктів, яких ми будемо піддавати бродінню. Зняття показань кислотності безпосереднє, без додаткових розрахунків. Одиниця виміру г кислоти / л вина.
Рекомендована кислотність, відповідна для правильної ферментації, знаходиться в діапазоні 5-10 г кислоти / л.

застосування:
Сусло для вимірювання повинно бути очищено, без частинок фруктів. Вимірювання кислотності полягає в титруванні
кислот, що містяться в суслі синьою рідиною до першої зміни кольору.
Кількість мілілітрів індикатора, що використовується при титруванні, зняття показань на шкалі циліндра визначає кислотність сусла, тобто, кількість кислоти в 1 літрі винного сусла. При титруванні слід це робити краплями, кожен раз добре перемішуючи.
Виконання вимірювання для відповідного виду винного сусла:
а) Для виноградного сусла (в основному, містить винну кислоту) слід заповнити резервуар суслом до рівня зазначеного [Оk.
б) Для сусла з кісточкових фруктів (наприклад, яблука, груші, сливи, що містять в основному яблучну кислоту) циліндр повинен бути заповнений до рівня, зазначеного на шкалі як "J" і додати воду до рівня [Оk.
в) Для ягідних сусел (наприклад: чорниця, смородина, ожина, малина, полуниця, містять в основному лимонну кислоту), наповнити циліндр до рівня, зазначеного на шкалі як "C" і додати воду до рівня [Оk.

Приблизний розрахунок:
Якщо припустити, що виноград має 18 г кислоти на літр, а ми хочемо отримати сусло з кислотністю 8г на літр кислоти.
18: 8 = 2,25 (ступінь розведення)
Це означає, що на кожен літр сусла слід додати 1,25 л води
УВАГА: У випадку рідин з високим вмістом дубильних речовин дуже важко помітити зміну кольору під час титрування. Спостереження повинні бути виконані в дуже яскравому світлі, наприклад, під офісною лампочкою або розбавити рідину (зазначивши кількість води, що додається), а потім після титруванням врахувати розведення і помножити результат на кратне. Наприклад, якщо ми розбавляли сік 2 рази, результат множиться на 2.
Винахід запатентовано.

Написати відгук

Будьласка авторизуйтесь або зареєструйтеся для перегляду