Фермент Глюко-амілаза рідкий, 25мл
Глюко-амілаза - фермент оцукрювання - розщеплює крохмаль (складний цукор) на глюкозу. Таким способом він стає доступним для дріжджів, які переробляють його в спирт.
Оптимальні параметри:
рН сусла - 4,0 - 5,0
Температура - близько 40-60°С
Склад: водний розчин амілоглюкозидазу (глюкоамілази)
25 мл достатньо для приблизно 6,5 кг крохмалю
Застосування:
Після скраплення сусла (альфа-амілазою) чекати до тих пір, поки температура не знизиться до 40-60°С. Потім додати відповідну кількість ферменту і ретельно перемішати. Для перевірки ефективності процесу через півгодини може бути виконаний тест йодом. Якщо він виявився позитивним, продовжити активність ферменту протягом ще півгодини з дотриманням температурного діапазону.